Primaria Ramna - Jud. Caras-Severin

Biserica

BOBOTEAZA ÎN PAROHIA „ÎNVIEREA DOMNULUI” DIN RAMNA

Joi 6 ianuarie după Sfânta și Dumnezeiasca liturghie în Parohia Ramna a avut loc așa cum prevede rânduiala Sfintei noastre biserici și Sfințirea Mare a apei.

Bucuria la  marea sărbătoare a Epifaniei Domnului a fost mare pentru că cei care au participat de dimineață la Sfânta Liturghie, iar apoi s-au deplasat in premieră în procesiune, copii purtând icoane în mâini de la Biserica Ortodoxă și până în centrul satului între Biserica Ortodoxă  și Școala generală Ramna unde am săvârșit slujba de Sfințirea apei. Alături de credincioși s-au alaturat și copii de la școala generală alături de corpul profesoral. La finalul Sfintei Slujbe cele două biserici ortodoxe atât cea din vale cum o numesc localnicii, cât și cea din deal au fost stropite în interior cu Aghesmă Mare pe acordurile minunatului tropar al acestui mare Praznic Împărătesc.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate cele rânduite la această sărbătore și pentru vreme minunată care a permis participare credincișilor la acestă sărbătore a Arătări Domnului la slujba de Sfințire și la primire Ageasmei Celei pe care o păstrăm și gustăm din ea cu Sfințenie pe parcursul întregului an.

Preot 

Comments are closed.

Sari la conținut